Knutselen met Sinterklaas

Sinterklaas is een feest dat in Nederland en België wordt gevierd. Het is een feest waarbij cadeautjes worden gegeven en er veel geknutseld wordt. Hier zijn enkele sinterklaas knutselvoorbeelden in stappen om het feest nog leuker te maken!

  1. Sinterklaas surprise maken Surprises zijn een belangrijk onderdeel van Sinterklaas. Maak een surprise in de vorm van het favoriete cadeau van degene voor wie je de surprise maakt. Bijvoorbeeld een voetbal, een raceauto of een barbiepop. Je hebt hiervoor papier-maché nodig, kranten, lijm en verf. Knip de kranten in kleine stukjes en meng het met de lijm. Maak vervolgens de vorm van de surprise en laat het drogen. Schilder het in de gewenste kleur en voeg wat details toe. Plak tot slot de cadeautjes erin.
  2. Sinterklaas muts maken Een Sinterklaas muts is leuk om te dragen tijdens het feest. Je hebt hiervoor rode stof, een witte pompon en een stuk karton nodig. Knip het stuk karton in de vorm van de muts en plak de rode stof eroverheen. Plak vervolgens de witte pompon bovenop de muts.
  3. Sinterklaas raamtekening maken Maak een leuke raamtekening voor Sinterklaas. Je hebt hiervoor een krijtstift nodig en een raam. Teken bijvoorbeeld Sinterklaas met zijn paard of de pakjesboot. Gebruik verschillende kleuren om het nog feestelijker te maken.
  4. Sinterklaas slinger maken Maak een Sinterklaas slinger om de kamer te versieren. Je hebt hiervoor gekleurd papier, lijm en touw nodig. Knip de gekleurde papieren in de vorm van Sinterklaas, Piet, cadeautjes of pepernoten. Plak ze vervolgens op het touw en hang de slinger op.

Hopelijk hebben deze sinterklaas knutselvoorbeelden in stappen je geholpen om je creativiteit te gebruiken tijdens het feest. Veel knutselplezier!

Knutselpakketten